Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Állandó programjaink

Egy gyerek, egy palánta - Föld napi virágültetés

Ezen a kijelölt napon minden kisgyermeknek egy kis virágpalántát, (ez lehet muskátli, petúnia) kell hoznia. Délelőtt csoportonként kivonulnak az udvarra, és a dajka nénik segítségével az óvodai virágládákba ültetik. Ettől a naptól kezdve új ,,ruhába” öltözik az óvoda, hiszen minden ablakban, ajtó mellett és udvar különböző pontjain elhelyezett tartókban virágok vannak. Minden gyerek tudja, hogy hol van az ő virága, büszkék rá és örömmel mutatják a szülőknek.

Ovi olimpia és  Sportnap

Ez a program hétköznapon van az óvodában, legtöbbször áprilisban, hiszen ekkor a legalkalmasabb az időjárás a sportolásra: nincsen már hideg, de még kánikula sincs. A gyerekek ekkor még élvezik, hogy újra a szabadban játszhatnak a hosszú téli hónapok után. Erre a napra minden kisgyermeknek fehér pólóban és kényelmes sportos ruhában kell érkezni. A szülők csoportonként palacsintát sütnek erre az alkalomra, amit majd a verseny után a gyerekek örömmel fogyasztanak. Öt helyszínen zajlik a program, az óvoda udvarán egymástól viszonylag távol helyezkednek el az egyes színterek. Ez nem verseny, hanem kihívás, hiszen mindenkinek teljesíteni kell a feladatokat. Minden teljesített pálya után az óvó nénik színes karikákat ragasztanak fel a gyermekek pólójára, amit ők büszkén viselnek. Az ötödik pálya után a pólón az olimpiai ötkarika díszeleg.  Van padon járás, szlalomba futás bóják között, távolugrás, kötélhúzás, labdagurítás bizonyos távolság között. Az olimpiai bajnokok a kihívás után elfogyasztják a jól megérdemelt palacsintát szörppel. Jó hangulatú, vidám délelőttöt töltenek el az óvodában.

Családi nap

Általában május elején az egyik szombati napon kerül megrendezésre, ahogy a nevében is benne van, ez egy családi rendezvény. Ezen a délelőttön az óvoda ajtaja mindenki előtt nyitva áll. Leendő óvodások is és már elballagott gyerekek is visszalátogatnak szüleikkel. Különböző foglalkozások várják a családokat: lehet kerámiázni, és barkács-tevékenységeket folytatni. Akinek kedve van hozzá, az az udvar egyik részében ügyességi játékokat játszhat a szülőkkel közösen. A helyi pékség felállítja mobil kemencéjét az óvoda udvarában, ahol kenyérlángost, székelykiflit sütnek. A szülők különböző süteményeket hoznak be és kínálnak, szörpöt készítenek. Ez a rendezvény teljesen ingyenes és nagyon jó közösségépítő program. A délelőtt egyik fő pontja, hogy az óvónők jelmezbe öltöznek és mesejátékot adnak elő. Általában valamilyen gyermekzenekar vagy bűvész előadása is színesíti a délelőttöt.

Mese - zene nap

Óvodánk fontosnak tartja felhívni a figyelmet arra, hogy a gyermekek fejlődésében mennyire fontos szerepet tölt be a mese és a zene.
Szeptember 30. a Népmese Napja, október 1. pedig a Zene Világnapja. Ezt a két jeles napot óvodapedagógusaink zenés-bábjátékkal teszik különlegessé a gyermekek számára.

Márton nap

Óvodánkban mi is megismertetjük a gyerekekkel a népi hagyományokat, népszokásokat. Ezek egyik jeles napja a Márton nap. A délelőtti foglalkozások keretében a gyermekek az óvó nénikkel libákat, lámpásokat barkácsoltak. Libás játékokkal, mondókákkal, dalokkal, libás táncokkal lepik meg a nagycsoportosok a kisebb korú társaikat. A szülők támogatásával a dajka nénik elkészítik a libazsíros kenyeret, melyet zöldhagymával, paradicsommal gazdagítanak és finom teát kínálnak mellé. A gyermekek felszabadultan, boldogan kapcsolódnak a játékokba, melyek élményekkel, tudásukat gazdagítják ezen a napon.

Kerti party

A Bocskai utcai óvoda jótékonysági rendezvénye, amely a mindenkori szülői szervezet koordinálásával kerül megrendezésre. A szülők és az óvodai dolgozók összefogásával, együttműködésével vidám családi délután keretében felhőtlen szórakozás vár gyermekre, felnőttre egyaránt. A rendezvény támogató adományokból, felajánlásokból szépül az óvodai környezet, valamint bővül a gyermekek fejlődését szolgáló eszközök tárháza.

Arany János utcai óvoda és bölcsőde jótékonysági bálja

A szülői szervezet rendezésében és az óvodapedagógusok segítségével minden év novemberében kerül megrendezésre ez a bál a szülők és a nevelők részére. Egy vacsorával egybekötött zenés mulatság. A bál bevételéből bővül az óvodai eszköztár.

Földünk apró csodái - rajzpályázat

A pandémia időszakának kivételével, a szomszédos települések óvodái számára is meghirdetjük a rajzpályázatot.
Az elmúlt években szebbnél szebb alkotások kerültek kiállításra a Gyöngyház Kultúrális Központban. Minden alkotót és felkészítőjét meghívunk a megnyitóra, ahol egy környezetvédelmi előadással egybekötve, a megérdemelt ajándékokat is átvehetik.
A kiállítás néhány hétig a látogatók számára megtekinthető.
 

Adventi versmondó est

Sok éves hagyomány az Arany J. utcai óvodában.
Az adventi elcsendesedés, az ünnepre hangolódás legszebb alkalma, melyen minden csoportból mondanak verset a gyerekek.